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Employees® Provident Fund Organisation
(™ TE OTIR. HTer, WX AR )
(Ministry of Labour & Employment, Govt. Of India)
( 7= i) / Corporate Headquarters :

B lrd s B o, 14 Hereeh @ @, 7 feeh - 110066,
& 3 Bhavishya Nidhi Bhawan, 14-Bhikaiji Cama Place, New Delhi-110066

No c.xvmemamm%x« / Dated:
@

To y
Sh. P. K. Purwar,9 1 1 %ﬂb .Lm
General Manager (CA), %
Corporate Accounts Section,
Bharat Sanchar Bhawan,
Harish Chandra Mathur Lane,
Janpath, New Delhi — 110 001.

Sub: PF facility to the staff directly recruited by BSNL.
Sir, ;

please refer to your letter No. 500-85/CA I/BSNL/EPF/Vol Il dated
14.5.09 on the above subject.

The matter has been examined in this office. It is stated that by way of an
understanding with the union / association, the establishment has agreed to pay
the employer's share over and above the statutory limit of Rs. 6,500/-. Hence,
the management is bound to bear the extra burden on account of payment of
employer's share. Further, the non-deduction of contribution from the wages of
the employees is not a clerical error as per Para 32 of the EPF Scheme, 1952.
Extending of advance from the member's account is your own administration
arrangement, which cannot override the provisions of the Scheme.

You are, therefore, requested to implement the decision communicated
vide this office letter No. CAIVI7(6)08lHR/NZ/105541 dated 13.3.09. Acticn taken
in this regard may kindly be intimated to this office.

Yours faithfully,

(P. Sudhakar B )
Addl. Central PF Commissioner (Co ance)
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